македонски » корејски   нешто појаснува / образложува 2


76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

+ 76 [일흔여섯]76 [ilheun-yeoseos]

+ 이유 말하기 2iyu malhagi 2

76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [일흔여섯]
76 [ilheun-yeoseos]

이유 말하기 2
iyu malhagi 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Зошто не дојде? 당신- 왜 안 왔--?
d---------- w-- a- w--------?
+
Бев болен / болна. 저는 아---.
j------ a---------.
+
Јас не дојдов, бидејки бев болен / болна. 저는 아-- 안 왔--.
j------ a----- a- w--------.
+
   
Зошто таа не дојде? 그녀- 왜 안 왔--?
g---------- w-- a- w--------?
+
Таа беше уморна. 그녀- 피----.
g---------- p--------------.
+
Таа не дојде, бидејки беше уморна. 그녀- 피--- 안 왔--.
g---------- p---------- a- w--------.
+
   
Зошто тој не дојде? 그는 왜 안 왔--?
g------ w-- a- w--------?
+
Тој немаше желба. 그는 관-- 없---.
g------ g-------- e-------------.
+
Тој не дојде, бидејки немаше желба. 그는 관-- 없-- 안 왔--.
g------ g-------- e--------- a- w--------.
+
   
Зошто вие не дојдовте? 여러--- 왜 안 왔--?
y---------------- w-- a- w--------?
+
Нашиот автомобил е расипан. 우리- 자--- 손----.
u---- j---------- s-----------------.
+
Ние не дојдовме, бидејки нашиот автомобил е расипан. 우리- 자--- 손--- 안 왔--.
u---- j---------- s------------- a- w--------.
+
   
Зошто луѓето не дојдоа? 왜 사--- 안 왔--?
w-- s---------- a- w--------?
+
Тие го пропуштија возот. 그들- 기-- 놓---.
g---------- g-------- n--------------.
+
Тие не дојдоа, бидејки го пропуштија возот. 그들- 기-- 놓-- 안 왔--.
g---------- g-------- n---------- a- w--------.
+
   
Зошто ти не дојде? 당신- 왜 안 왔--?
d---------- w-- a- w--------?
+
Јас не смеев. 저는 허-- 못 받---.
j------ h--------- m-- b-----------.
+
Јас не дојдов, бидејки не смеев. 저는 허-- 못 받-- 안 왔--.
j------ h--------- m-- b------- a- w--------.
+