македонски » корејски   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

+ 93 [아흔셋]93 [aheunses]

+ 종속절: – (는)지jongsogjeol: – (neun)ji

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [아흔셋]
93 [aheunses]

종속절: – (는)지
jongsogjeol: – (neun)ji

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Незнам, дали тој ме сака. 그가 저- 사---- 모----.
g---- j------ s------------- m-------------.
+
Незнам, дали тој ќе се врати. 그가 돌--- 모----.
g---- d-------- m-------------.
+
Незнам, дали тој ќе ме побара. 그가 저-- 전--- 모----.
g---- j----- j----------- m-------------.
+
   
Дали тој навистина ме сака? 어쩌- 그- 저- 사- 안 할--?
e---------- g---- j------ s----- a- h-------?
+
Дали тој навистина ќе се врати? 어쩌- 그- 안 돌----?
e---------- g---- a- d-----------?
+
Дали тој навистина ќе ме побара? 어쩌- 그- 저-- 전-- 안 할--?
e---------- g---- j----- j---------- a- h-------?
+
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? 그가 저- 생---- 궁---.
g---- j------ s---------------- g-------------.
+
Се прашувам, дали тој има некоја друга? 그가 다- 사-- 있-- 궁---.
g---- d----- s------ i-------- g-------------.
+
Се прашувам, дали лаже? 그가 거--- 하-- 궁---.
g---- g------------ h------- g-------------.
+
   
Дали тој навистина мисли на мене? 어쩌- 그- 저- 생----?
e---------- g---- j------ s----------------?
+
Дали тој навистина има некоја друга? 어쩌- 그- 다- 사-- 있---?
e---------- g---- d----- s------ i-----------?
+
Дали тој навистина ја кажува вистината? 어쩌- 그- 사-- 말-- 걸--?
e---------- g---- s-------- m-------- g--------?
+
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. 그가 저- 정- 좋--- 것 같- 않--.
g---- j------ j------- j---------- g--- g---- a------.
+
Се сомневам, дали ќе ми пише. 그가 저-- 편-- 쓸 것 같- 않--.
g---- j----- p---------- s---- g--- g---- a------.
+
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. 그가 저- 결-- 것 같- 않--.
g---- j---- g---------- g--- g---- a------.
+
   
Дали му се навистина допаѓам? 그가 저- 정- 좋---?
g---- j------ j------- j---------?
+
Дали тој навистина ќе ми пише? 그가 저-- 편-- 쓸--?
g---- j----- p---------- s---------?
+
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? 그가 저- 결----?
g---- j---- g---------------?
+