македонски » јапонски   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [二十八]
28 [Nijūhachi]

ホテルで-苦情
hoterude - kujō

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [二十八]
28 [Nijūhachi]

ホテルで-苦情
hoterude - kujō

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Тушот не работи. シャ----------
s---- g- k------- i----.
Нема топла вода. お湯------
o-- g- d------.
Можете ли тоа да го поправите? 修理---------
s---- s---- m-------- k-?
   
Во собата нема телефон. 部屋------------
h--- n- d---- g- t----- i-----.
Во собата нема телевизор. 部屋-----------
h--- n- t----- g- a-------.
Собата нема балкон. 部屋-------------
h--- n- b------- g- a-------.
   
Собата е премногу гласна. 部屋---------
h--- g- u---- s-------.
Собата е премногу мала. 部屋--------
h--- g- c---- s-------.
Собата е премногу темна. 部屋-------
h--- g- k--- s-------.
   
Парното не работи. 暖房-------
d---- g- k--------.
Клима уредот не работи. エア---------
e---- g- k--------.
Телевизорот е расипан. テレ---------
t----- g- k------- i----.
   
Тоа не ми се допаѓа. 気に------
k-----------.
Тоа ми е прескапо. 高す----
t--- s-------.
Дали имате нешто поефтино? もっ-----------
m---- y---- n- w- a------ k-?
   
Има ли овде во близина хостел? 近く---------------
c------ n- y----------- w- a------ k-?
Има ли овде во близина пансион? 近く-------------
c------ n- p------ w- a------ k-?
Има ли овде во близина ресторан? 近く-------------
c------ n- r-------- w- a------ k-?