македонски » јапонски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [五十八]
58 [Isoya]

体の部分
karada no bubun

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [五十八]
58 [Isoya]

体の部分
karada no bubun

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Јас цртам човек. 男性--------
d----- n- e o k-------.
Најпрво главата. まず--
m--- a----.
Човекот носи еден шешир. 男性------------
d----- w- b---- o k------ i----.
   
Косата не му се гледа. 髪の--------
k------- w- m-------.
Ушите исто така не му се гледаат. 耳も------
m--- m- m-------.
Грбот исто така не му се гледа. 背中-------
s----- m- m-------.
   
Ги цртам очите и устата. 目と-------
m- t- k---- o k-------.
Човекот танцува и се смее. 男性-------------
d----- w- o---------- w------ i----.
Човекот има долг нос. 男性--------
d----- n- h--- w- n--------.
   
Тој во рацете носи еден стап. 手に---------
t- n- t--- o m---- i----.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. 首に------------
k--- n- s---- o m---- i----.
Зима е и студено е. 冬な-------
f--------- s--------.
   
Рацете се силни. 腕は--------
u-- w- t------------.
Нозете исто така се силни. 脚も--------
a--- m- t------------.
Човекот е од снег. 男性----------
d----- w- y--- d- d----- i----.
   
Тој не носи панталони и мантил. 彼は---------------
k--- w- z---- m- k--- m- k--- i-----.
Но човекот не се смрзнува. でも-----------
d--- d----- w- f------ i-----.
Тоа е снешко. 彼は-------
k--- w- y-------------.