македонски » јапонски   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

+ 80 [八十]80 [Yaso]

+ 形容詞 3keiyōshi 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Таа има куче. 彼女- 犬- 飼-- い-- 。
k----- w- i-- o k---- i----.
+
Кучето е големо. その 犬- 大-- で- 。
s--- i-- w- ō------.
+
Таа има големо куче. 彼女- 大-- 犬- 飼-- い-- 。
k----- w- ō-- i-- o k---- i----.
+
   
Таа има куќа. 彼女- 家- 持-- い-- 。
k----- w- i- o m---- i----.
+
Куќата е мала. その 家- 小-- で- 。
s------ w- c---------.
+
Таа има една мала куќа. 彼女- 小-- 家- 持-- い-- 。
k----- w- c----- i- o m---- i----.
+
   
Тој живее во хотел. 彼は ホ----- で- 。
k--- w- h----- s--------.
+
Хотелот е евтин. ホテ-- 安- で- 。
h----- w- y--------.
+
Тој живее во евтин хотел. 彼は 安- ホ--- 住-- い-- 。
k--- w- y---- h----- n- s---- i----.
+
   
Тој има автомобил. 彼は 車- 持-- い-- 。
k--- w- k----- o m---- i----.
+
Автомобилот е скап. その 車- 高- で- 。
s--- k----- w- t--------.
+
Тој има скап автомобил. 彼は 高- 車- 持-- い-- 。
k--- w- t---- k----- o m---- i----.
+
   
Тој чита еден роман. 彼は 小-- 読-- い-- 。
k--- w- s------- o y---- i----.
+
Романот е досаден. その 小-- 退- で- 。
s--- s------- w- t-----------.
+
Тој чита еден досаден роман. 彼は 退-- 小-- 読-- い-- 。
k--- w- t--------- s------- o y---- i----.
+
   
Таа гледа еден филм. 彼女- 映-- 見- い-- 。
k----- w- e--- o m--- i----.
+
Филмот е интересен. その 映-- ハ--- し-- 。
s--- e--- w- h------- s------.
+
Таа гледа еден интересен филм. 彼女- ハ----- 映-- 見- い-- 。
k----- w- h------- s--- e--- o m--- i----.
+