کتاب لغت

fa ‫اجازه داشتن برای انجام کاری / مجاز به انجام کاری بودن‬   »   ta அனுமதித்தல்

‫73 [هفتاد و سه]‬

‫اجازه داشتن برای انجام کاری / مجاز به انجام کاری بودن‬

‫اجازه داشتن برای انجام کاری / مجاز به انجام کاری بودن‬

73 [எழுபத்து மூன்று]

73 [Eḻupattu mūṉṟu]

அனுமதித்தல்

[aṉumatittal]

نحوه مشاهده ترجمه را انتخاب کنید:   
فارسی تاميلی بازی بیشتر
‫تو اجازه داری رانندگی کنی؟‬ உனக்கு ஏற்கனவே வண்டி செலுத்த அனுமதி உள்ளதா? உனக்கு ஏற்கனவே வண்டி செலுத்த அனுமதி உள்ளதா? 1
u-akk- --kaṉa-- --ṇṭi -e-u-t--aṉ--ati --ḷatā? uṉakku ēṟkaṉavē vaṇṭi celutta aṉumati uḷḷatā?
‫تو اجازه داری الکل بنوشی؟‬ உனக்கு ஏற்கனவே மது அருந்த அனுமதி உள்ளதா? உனக்கு ஏற்கனவே மது அருந்த அனுமதி உள்ளதா? 1
U-a-k--ēṟkaṉ-vē-m--u-a--nt- a------ -ḷ-a-ā? Uṉakku ēṟkaṉavē matu arunta aṉumati uḷḷatā?
‫تو اجازه داری تنها به خارج سفر کنی؟‬ உனக்கு ஏற்கனவே வெளிநாடு செல்ல அனுமதி உள்ளதா? உனக்கு ஏற்கனவே வெளிநாடு செல்ல அனுமதி உள்ளதா? 1
U-akku---k-ṉ-vē-veḷ--āṭ- c-ll---ṉ----- u-ḷa--? Uṉakku ēṟkaṉavē veḷināṭu cella aṉumati uḷḷatā?
‫اجازه داشتن‬ அனுமதி பெறுதல் அனுமதி பெறுதல் 1
Aṉ-m-t---eṟ-t-l Aṉumati peṟutal
‫اجازه هست اینجا سیگار بکشیم؟‬ நாங்கள் இங்கு புகை பிடிக்கலாமா? நாங்கள் இங்கு புகை பிடிக்கலாமா? 1
nā-ka--iṅku -uk-i-pi-i--a-ā--? nāṅkaḷ iṅku pukai piṭikkalāmā?
‫اینجا سیگار کشیدن مجاز است؟‬ இங்கு புகை பிடிக்க அனுமதி உள்ளதா? இங்கு புகை பிடிக்க அனுமதி உள்ளதா? 1
I--u-p-k----iṭ-k-a-aṉuma-- u--atā? Iṅku pukai piṭikka aṉumati uḷḷatā?
‫ می‌شود با کارت اعتباری پرداخت کرد؟‬ இங்கு கிரெடிட்கார்ட் கொண்டு பணம் செலுத்தலாமா? இங்கு கிரெடிட்கார்ட் கொண்டு பணம் செலுத்தலாமா? 1
I-k--k--e-iṭkā-ṭ-k---- --ṇ-- c-l-t-a-ā--? Iṅku kireṭiṭkārṭ koṇṭu paṇam celuttalāmā?
‫می‌شود با چک پرداخت کرد؟‬ இங்கு காசோலை கொண்டு பணம் செலுத்தலாமா? இங்கு காசோலை கொண்டு பணம் செலுத்தலாமா? 1
Iṅ---kāc---i--oṇṭ- ---am -e-u---l-m-? Iṅku kācōlai koṇṭu paṇam celuttalāmā?
‫ می‌شود فقط نقد پرداخت کرد؟‬ இங்கு ரொக்கப்பணம் தான் செலுத்தலாமா? இங்கு ரொக்கப்பணம் தான் செலுத்தலாமா? 1
Iṅ-u rokkap---am tā---el-tt---mā? Iṅku rokkappaṇam tāṉ celuttalāmā?
‫می‌توانم یک لحظه تلفن بزنم؟‬ நான் ஒரு ஃபோன் செய்யலாமா? நான் ஒரு ஃபோன் செய்யலாமா? 1
N-ṉ --- ḥ-ō- ------ā-ā? Nāṉ oru ḥpōṉ ceyyalāmā?
‫می‌توانم یک لحظه چیزی بپرسم؟‬ நான் ஏதேனும் கேட்கலாமா? நான் ஏதேனும் கேட்கலாமா? 1
N-ṉ -tē--m -ēṭ------? Nāṉ ētēṉum kēṭkalāmā?
‫می‌توانم یک لحظه چیزی بگویم؟‬ நான் ஏதேனும் சொல்லலாமா? நான் ஏதேனும் சொல்லலாமா? 1
N-ṉ -tē--- collalā-ā? Nāṉ ētēṉum collalāmā?
‫او (مرد) اجازه ندارد در پارک بخوابد.‬ அவனுக்கு பூங்காவில் தூங்க அனுமதியில்லை. அவனுக்கு பூங்காவில் தூங்க அனுமதியில்லை. 1
A-aṉukk---ū-kāv-- t--k----um-tiyi-l--. Avaṉukku pūṅkāvil tūṅka aṉumatiyillai.
‫او (مرد) اجازه ندارد در خودرو بخوابد.‬ அவனுக்கு மோட்டார் வண்டியில் தூங்க அனுமதியில்லை. அவனுக்கு மோட்டார் வண்டியில் தூங்க அனுமதியில்லை. 1
A--ṉ--k- --ṭ-ār-v-ṇ-iy-l--ū-k- ------i---l-i. Avaṉukku mōṭṭār vaṇṭiyil tūṅka aṉumatiyillai.
‫او (مرد) اجازه ندارد درایستگاه قطار بخوابد.‬ அவனுக்கு ரயில்வே ஸ்டேஷனில் தூங்க அனுமதியில்லை. அவனுக்கு ரயில்வே ஸ்டேஷனில் தூங்க அனுமதியில்லை. 1
A-a-u-k------lv---ṭēṣ-ṉ-l t---a-a---a------a-. Avaṉukku rayilvē sṭēṣaṉil tūṅka aṉumatiyillai.
‫اجازه داریم بنشینیم؟‬ நாங்கள் உட்காரலாமா? நாங்கள் உட்காரலாமா? 1
Nā--a--uṭ-ā----m-? Nāṅkaḷ uṭkāralāmā?
‫می‌توانیم لیست غذا را داشته باشیم؟‬ எங்களுக்கு ஓர் உணவுப்பட்டியல் கிடைக்குமா? எங்களுக்கு ஓர் உணவுப்பட்டியல் கிடைக்குமா? 1
Eṅ-----ku--- --a-u-p---iy-l------k-u--? Eṅkaḷukku ōr uṇavuppaṭṭiyal kiṭaikkumā?
‫می‌توانیم جدا پرداخت کنیم؟‬ நாங்கள் தனித்தனியாக கட்டணம் தரலாமா? நாங்கள் தனித்தனியாக கட்டணம் தரலாமா? 1
Nāṅ--- ----tta-i--k- k-ṭṭ--am--aralā--? Nāṅkaḷ taṉittaṉiyāka kaṭṭaṇam taralāmā?

‫چگونه مغز لغات جدید را می آموزد‬

‫هنگامی که ما لغات جیید را می آموزیم، مغز ما مطالب جدید را ذخیره می کند.‬ ‫یادگیری تنها با تکرار مداوم میسّر است.‬ ‫این که مغز ما چگونه کلمات را ذخیره می کند بستگی به چندین عامل دارد.‬ ‫اما مهم ترین موضوع این است که ما به طور منظم لغات را بازبینی می کنیم.‬ ‫تنها کلماتی که از آن بیشتر استفاده می کنیم و یا می نویسیم ، ذخیره می شود.‬ ‫می توان گفت که این واژه ها مانند تصاویر بایگانی شده اند.‬ ‫این اصل یادگیری در میمون ها نیز صادق است.‬ ‫اگر میمون ها کلماتی را به اندازه کافی ببینند، می توانند "خواندن" این کلمات را یاد بگیرند.‬ ‫هرچند آنها معنی کلمات را درک نمی کنند، امّا شکل آن را تشخیص می دهند.‬ ‫برای سخن گفتن روان به یک زبان، ما به کلمات زیادی نیاز داریم.‬ ‫بدین منظور، کلمات باید بخوبی سازماندهی شده باشند.‬ ‫زیرا حافظه ما مانند یک بایگانی عمل می کند.‬ ‫برای پیدا کردن سریع یک کلمه، باید بدانیم که آن را در کجا می توان جستجو کرد.‬ ‫بنابراین بهتر است که کلمات را در یک زمینه خاص بیاموزیم.‬ ‫پس از آن مغز ما همیشه می تواند "پرونده" درست را باز کند.‬ ‫اما حتّی آن چه که را آموخته ایم را می توانیم به آسانی فراموش کنیم.‬ ‫در این حالت، اطلاعات از حافظه فعّال به حافظه غیر فعّال منتقل می شود.‬ ‫با فراموش کردن، ما خود را از اطلاعاتی که به آن نیاز نداریم خلاص می کنیم.‬ ‫بدین طریق مغز ما فضا را برای اطلاعات جدیدتر و مهم تر باز می کند.‬ ‫بنابراین، مهم است که ما به طور منظّم اطلاعات خود را فعّال کنیم.‬ ‫اما اطلاعاتی که در حافظه منفعل وجود دارد به طور دائم از بین نرفته است.‬ ‫هنگامی که ما یک کلمه فراموش شده را می بینیم، دوباره آن را به یاد می آوریم.‬ ‫ما مطالبی راکه قبلا یاد گرفته ایم را برای بار دوّم سریع تر می آموزیم.‬ ‫کسانی که می خواهند حوزه لغت خود را تقویت کنند باید سرگرمی های بیشتری داشته باشند.‬ ‫زیرا هر یک از ما دارای علاقه های خاصی هستیم.‬ ‫بنابراین، ما معمولا خود را با همان چیزها مشغول نگه می داریم.‬ ‫اما زبان متشکل از بسیاری از زمینه های مختلف معنایی است.‬ ‫شخصی که به سیاست علاقمند است، باید گاهی هم روزنامه های ورزشی مطالعه کند.‬