کتاب لغت

fa ‫حمل و نقل عمومی‌‫/ عبور و مرور درون شهری‬   »   ta பொதுப்போக்குவரத்து

‫36 [سی و شش]‬

‫حمل و نقل عمومی‌‫/ عبور و مرور درون شهری‬

‫حمل و نقل عمومی‌‫/ عبور و مرور درون شهری‬

36 [முப்பத்தி ஆறு]

36 [Muppatti āṟu]

பொதுப்போக்குவரத்து

[potuppōkkuvarattu]

نحوه مشاهده ترجمه را انتخاب کنید:   
فارسی تاميلی بازی بیشتر
‫ایستگاه اتوبوس کجاست؟‬ பஸ் நிறுத்தம் எங்கு இருக்கிறது? பஸ் நிறுத்தம் எங்கு இருக்கிறது? 1
pa- n---tt----ṅku----k-i-a-u? pas niṟuttam eṅku irukkiṟatu?
‫کدام اتوبوس به مرکز شهر می‌رود؟‬ எந்த பஸ் நகர மையத்துக்கு போகும்? எந்த பஸ் நகர மையத்துக்கு போகும்? 1
E-ta-p-s---ka-a-m-iy--tukku pō-u-? Enta pas nakara maiyattukku pōkum?
‫کدام خط (چه اتوبوسی) باید سوار شوم؟‬ நான் எந்த பஸ்ஸில் செல்வது? நான் எந்த பஸ்ஸில் செல்வது? 1
N---ent- p-s-si--cel-a--? Nāṉ enta pas'sil celvatu?
‫باید اتوبوس عوض کنم؟‬ நான் பஸ் ஏதும் மாறவேண்டுமா? நான் பஸ் ஏதும் மாறவேண்டுமா? 1
Nāṉ-pas ētum ----v-ṇṭumā? Nāṉ pas ētum māṟavēṇṭumā?
‫کجا باید اتوبوس را عوض کنم؟‬ நான் எங்கு பஸ் மாறவேண்டும்? நான் எங்கு பஸ் மாறவேண்டும்? 1
Nāṉ--ṅ-- -a- -ā-a-ēṇ-u-? Nāṉ eṅku pas māṟavēṇṭum?
‫قیمت یک بلیط چند است؟‬ ஒரு டிக்கட் விலை எத்தனை? ஒரு டிக்கட் விலை எத்தனை? 1
Or--ṭi---ṭ--ila--etta--i? Oru ṭikkaṭ vilai ettaṉai?
‫تا مرکز شهر چند ایستگاه است؟‬ நகர மையத்துக்கு போகும் முன் எத்தனை நிறுத்தங்கள் உள்ளன? நகர மையத்துக்கு போகும் முன் எத்தனை நிறுத்தங்கள் உள்ளன? 1
Nakara -aiyat-ukku---k-m ----e-ta-ai ni-u--a-k-----ḷ--a? Nakara maiyattukku pōkum muṉ ettaṉai niṟuttaṅkaḷ uḷḷaṉa?
‫شما باید اینجا پیاده شوید.‬ நீங்கள் இங்கு இறங்க வேண்டும். நீங்கள் இங்கு இறங்க வேண்டும். 1
N----ḷ--ṅku -ṟa--a-v--ṭum. Nīṅkaḷ iṅku iṟaṅka vēṇṭum.
‫شما باید از قسمت عقب ماشین پیاده شوید.‬ நீங்கள் பின்வழியாக இறங்க வேண்டும். நீங்கள் பின்வழியாக இறங்க வேண்டும். 1
N---a- -iṉvaḻ-yāk---ṟaṅk---ēṇ-um. Nīṅkaḷ piṉvaḻiyāka iṟaṅka vēṇṭum.
‫متروی (زیرمینی) بعدی 5 دقیقه دیگر می‌آید.‬ அடுத்த ரயில்/ மெட்ரோ 5 நிமிடத்தில் வரும். அடுத்த ரயில்/ மெட்ரோ 5 நிமிடத்தில் வரும். 1
Aṭ-tt----yi----eṭr--5--im-ṭ-t-i- ---u-. Aṭutta rayil/ meṭrō 5 nimiṭattil varum.
‫تراموای بعدی 10 دقیقه دیگر می‌آید.‬ அடுத்த ட்ராம் 10 நிமிடத்தில் வரும். அடுத்த ட்ராம் 10 நிமிடத்தில் வரும். 1
A---t--ṭ-ā--1--nimi-attil-va---. Aṭutta ṭrām 10 nimiṭattil varum.
‫اتوبوس بعدی 15 دقیقه دیگر می‌آید.‬ அடுத்த பஸ் 15 நிமிடத்தில் வரும். அடுத்த பஸ் 15 நிமிடத்தில் வரும். 1
Aṭ-t---pa- -- -i---a-ti- -a-u-. Aṭutta pas 15 nimiṭattil varum.
‫آخرین مترو (زیرزمینی) کی حرکت می‌کند؟‬ கடைசி ரயில் எத்தனை மணிக்கு? கடைசி ரயில் எத்தனை மணிக்கு? 1
Ka---c- ra-il-e-ta----ma--kk-? Kaṭaici rayil ettaṉai maṇikku?
‫آخرین تراموا کی حرکت می‌کند؟‬ கடைசி ட்ராம் எத்தனை மணிக்கு? கடைசி ட்ராம் எத்தனை மணிக்கு? 1
K-ṭ-i---ṭrā- -tt-ṉa--maṇ-kku? Kaṭaici ṭrām ettaṉai maṇikku?
‫آخرین اتوبوس کی حرکت می‌کند؟‬ கடைசி பஸ் எத்தனை மணிக்கு? கடைசி பஸ் எத்தனை மணிக்கு? 1
Kaṭ-ic---as ----ṉai-m--i-k-? Kaṭaici pas ettaṉai maṇikku?
‫شما بلیط دارید؟‬ உங்களிடம் டிக்கட் இருக்கிறதா? உங்களிடம் டிக்கட் இருக்கிறதா? 1
U-ka----- --k--ṭ--r--ki---ā? Uṅkaḷiṭam ṭikkaṭ irukkiṟatā?
‫بلیط؟ نه ندارم.‬ டிக்கட்டா? இல்லை,என்னிடம் டிக்கட் இல்லை. டிக்கட்டா? இல்லை,என்னிடம் டிக்கட் இல்லை. 1
Ṭ-k-aṭ----I---i-e---ṭa- ṭik-aṭ------. Ṭikkaṭṭā? Illai,eṉṉiṭam ṭikkaṭ illai.
‫پس باید جریمه بپردازید.‬ அப்படியென்றால் நீங்கள் அபராதம்/ ஃபைன் கட்டவேண்டும். அப்படியென்றால் நீங்கள் அபராதம்/ ஃபைன் கட்டவேண்டும். 1
A--aṭ--eṉ-ā- --ṅkaḷ-ap---t-m/ -------aṭṭ--ē-ṭ--. Appaṭiyeṉṟāl nīṅkaḷ aparātam/ ḥpaiṉ kaṭṭavēṇṭum.

‫تکامل زبان‬

‫این که چرا ما با یکدیگر صحبت می کنیم، روشن است.‬ ‫ما می خواهیم افکار خود را با همدیگر مبادله و یکدیگر را درک کنیم.‬ ‫از طرف دیگر، این که دقیقا زبان چگونه شکل گرفته است، کمتر روشن است.‬ ‫تئوری های مختلفی در این مورد وجود دارد.‬ ‫آنچه مسلم است این است که زبان یک پدیده بسیار قدیمی است.‬ ‫وجود برخی ویژگی های فیزیکی برای صحبت کردن لازم بود.‬ ‫این خصوصیات برای ایجاد صدا لازم بود.‬ ‫انسان های ماقبل نئاندرتال توانایی به کار بردن صدای خود را داشتند.‬ ‫یعنی، آنها تفاوت خود را با حیوانات تمیز می دادند.‬ ‫بعلاوه، داشتن یک صدای بلند، و محکم برای دفاع مهم بود.‬ ‫و فرد می تواند با آن دشمن را تهدید کند یا بترساند.‬ ‫در آن زمان، تازه ابزار ساخته شده بود، و آتش هم کشف شده بود.‬ ‫این دانش به نحوی می بایست به دیگران منتقل شود.‬ ‫گفتار نیز در شکار گروهی مهم بود.‬ ‫از 2 میلیون سال پیش به بعد تفاهم ساده ای میان مردم وجود داشت.‬ ‫اولین عناصر زبانی علامت و اشاره بود.‬ ‫اما مردم می خواستند در تاریکی هم با همدیگر ارتباط داشته باشند.‬ ‫از این مهم تر، آنها به صحبت کردن بدون نگاه کردن به یکدیگر نیز نیاز داشتند.‬ ‫بنابراین، صوت بوجود آمد، و جای اشاره را گرفت.‬ ‫زبان به معنای امروزی آن حداقل 50،000 سال قدمت دارد.‬ ‫هنگامی که انسان هوشمند آفریقا را ترک کرد، زبان خود را در سراسر جهان پخش کرد.‬ ‫زبان ها در مناطق مختلف از همدیگر جدا شدند.‬ ‫یعنی، خانواده های زبان های مختلف به وجود آمدند.‬ ‫امّا، این زبان ها فقط دارای اصول و مبانی سیستم های زبان بودند.‬ ‫اوّلین زبان ها به اندازه زبان های امروز پیچیده نبودند.‬ ‫سپس آنها از طریق دستور زبان، آواشناسی و معناشناسی تکامل یافتند.‬ ‫می توان گفت که زبان های مختلف، راه حل های مختلف دارند.‬ ‫اما مشکل همیشه همان است: چگونه می توانم آنچه را فکر می کنم نشان دهم؟‬