български » английски UK   Сезоните и времето


16 [шестнайсет]

Сезоните и времето

-

+ 16 [sixteen]

+ Seasons and Weather

Натисни, за да видиш текста:   
българскиEnglish UK
Това са сезоните: Th--- a-- t-- s------: +
пролет, лято, Sp----- s-----, +
есен и зима. au---- / f--- (a-.) a-- w-----. +
   
Лятото е горещо. Th- s----- i- w---. +
През лятото слънцето грее. Th- s-- s----- i- s-----. +
През лятото ние с удоволствие се разхождаме. We l--- t- g- f-- a w--- i- s-----. +
   
Зимата е студена. Th- w----- i- c---. +
През зимата вали сняг или дъжд. It s---- o- r---- i- w-----. +
През зимата обичаме да стоим вкъщи. We l--- t- s--- h--- i- w-----. +
   
Студено е. It i- c---. +
Вали дъжд. It i- r------. +
Духа вятър. It i- w----. +
   
Топло е. It i- w---. +
Слънчево е. It i- s----. +
Ясно е. It i- p-------. +
   
Какво е времето днес? Wh-- i- t-- w------ l--- t----? +
Днес е студено. It i- c--- t----. +
Днес е топло. It i- w--- t----. +
   

Учението и емоциите

Всички ние се радваме, когато общуваме на чужд език. Гордеем се със себе си и с напредъка в обучението си. Но от друга страна, ако не се справяме добре се чувстваме разстроени или разочаровани. По този начин с учението са свързани различни емоции. Новите изследвания са постигнали интересни резултати. Те показват, че емоциите играят роля по време на обучителния процес. Защото те влияят върху успеваемостта на учението ни. Усвояването на нови знания винаги се явява "задача" за нашия мозък. И той се опитва да я реши. Доколко успешно ще се справи с нея, обаче, зависи от емоциите ни. Ако вярваме, че можем да решим задачата, сме уверени. Тази емоционална стабилност ни помага в обучението. Позитивната нагласа стимулира интелектуалните ни способности.

И от друга страна, обучението под стрес не е много ефективно. Съмнението или притеснението препятстват добрите резултати. Учим особено лошо когато ни е страх. В такава ситуация мозъкът ни не може да складира добре новата информация. Следователно е важно винаги да сме мотивирани когато учим. Така че емоциите влияят върху обучението. Но обучението също влияе върху нашите емоции! Фактите и емоциите се обработват от едни и същи мозъчни структури. Така че учението може да ви направи щастливи, а хората, които са по-щастливи се учат по-добре. Разбира се, учението не винаги е забавно; понякога то може да бъде доста досадно. Поради тази причина винаги трябва да си поставяме малки цели. По този начин няма да претоварваме мозъка си. И ще гарантираме изпълнението на своите очаквания. Следователно, нашият успех е награда, която непрестанно ни мотивира. Така че: научете нещо ново - и се усмихвайте през това време.
Открийте езика!
Гръцкият принадлежи към индоевропейските езици. Но в действителност не е тясно свързан с нито един друг език в света. Съвременният _______ език не бива да се бърка със старо_______я. Езикът на ******ата античност днес все още се преподава в много училища и университети. Някога е бил езикът на философията и науката. Дори пътуващите в античността са използвали старо_______ като език за общуване. Ново_______ят език днес е майчин език на около 13 милиона души.

Той се е развил от старо_______я. Трудно е да се каже кога е възникнал съвременният _______. Сигурно е обаче, че има по-проста структура от древно_______я. Въпреки това в ново_______я са се запазили многобройни архаични форми. Той е много хомогенен език без силни диалекти. Гърците използват ******ата азбука, която датира от почти 2500 години. Интересно е, че _______ят е един от езиците, които имат най-голям речников състав. Който обича да учи думи, трябва да започне с _______ ...