македонски » канада   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

೩೬ [ಮೂವತ್ತಾರು]
36 [Mūvattāru]

ಸಾರ್ವಜನಿಕ ಸಾರಿಗೆ ವ್ಯವಸ್ಥೆ
sārvajanika sārige vyavasthe

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

೩೬ [ಮೂವತ್ತಾರು]
36 [Mūvattāru]

ಸಾರ್ವಜನಿಕ ಸಾರಿಗೆ ವ್ಯವಸ್ಥೆ
sārvajanika sārige vyavasthe

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиಕನ್ನಡ
Каде е автобуската станица? ಇಲ--- ಬ-- ನ------ ಎ------?
i--- b-- n------ e-----?
Кој автобус вози во центарот? ನಗ----------- ಯ-- ಬ-- ಹ--------?
N-------------- y--- b-- h--------?
Која линија морам да ја земам? ನಾ-- ಯ-- ಬ-- ತ--------------?
N--- y--- b-- t--------------?
   
Дали морам да се прекачувам? ನಾ-- ಬ-- ಗ----- ಬ----------?
N--- b-- g------ b-------------?
Каде морам да се прекачам? ನಾ-- ಬ-- ಗ----- ಎ---- ಬ----------?
N--- b-- g------ e--- b-------------?
Колку чини еден возен билет? ಒಂ-- ಟ------- ಎ---- ಬ---?
O--- ṭ------- e--- b---?
   
Колку автобуски станици има до центарот? ನಗ----------- ಮ---- ಎ---- ನ--------- ಬ-------?
N-------------- m---- e--- n---------- b--------?
Овде морате да се симнете. ನೀ-- ಇ---- ಇ-------.
N--- i--- i--------.
Морате да се симнете позади. ನೀ-- ಹ----------- ಇ-------.
N--- h------------- i--------.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. ಮು---- ರ--- ಇ---- ಐ-- ನ---------- ಬ-------.
M------ r---- i--- a--- n------------ b--------.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. ಮು---- ಟ----- ಇ---- ಹ---- ನ---------- ಬ-------.
M------ ṭ--- i--- h---- n------------ b--------.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. ಮು---- ಬ-- ಇ---- ಹ------ ನ---------- ಬ-------.
M------ b-- i--- h-------- n------------ b--------.
   
Кога вози последното метро? ಕೊ--- ರ--- ಎ---- ಹ------- ಹ---------?
K----- r---- e--- h------ h----------?
Кога вози последниот трамвај? ಕೊ--- ಟ----- ಎ---- ಹ------- ಹ---------?
K----- ṭ--- e--- h------ h----------?
Кога вози последниот автобус? ಕೊ--- ಬ-- ಎ---- ಹ------- ಹ---------?
K----- b-- e--- h------ h----------?
   
Дали имате возен билет? ನಿ--- ಬ-- ಒ--- ಟ----- ಇ----?
N----- b--- o--- ṭ----- i----?
Возен билет? – Не, немам. ಒಂ-- ಟ-----? ಇ---- ನ--- ಬ-- ಟ----- ಇ---.
O--- ṭ-----? I---- n---- b--- ṭ----- i---.
Тогаш морате да платите казна. ಹಾ------- ನ--- ದ------- ತ------.
H-------- n--- d--------- t-------.