македонски » канада   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

೪೪ [ನಲವತ್ತನಾಲ್ಕು]
44 [Nalavattanālku]

ಸಾಯಂಕಾಲ ಹೊರಗೆ ಹೋಗುವುದು
sāyaṅkāla horage hōguvudu.

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

೪೪ [ನಲವತ್ತನಾಲ್ಕು]
44 [Nalavattanālku]

ಸಾಯಂಕಾಲ ಹೊರಗೆ ಹೋಗುವುದು
sāyaṅkāla horage hōguvudu.

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиಕನ್ನಡ
Има ли овде дискотека? ಇಲ--- ಡ----- ಇ----?
I--- ḍ---- i----?
Има ли овде ноќен клуб? ಇಲ--- ನ--- ಕ---- ಇ----?
I--- n--- k--- i----?
Има ли овде кафеана? ಇಲ--- ಪ-- ಇ----?
I--- p-- i----?
   
Што има вечерва во театар? ಇಂ-- ನ--- ಶ-------- ಏ-- ಕ-------- ಇ--?
I--- n----- ś-------- ē-- k--------- i--?
Што има вечерва во кино? ಇಂ-- ಚ-------------- ಯ-- ಚ------------ ಇ--?
I--- c---------------- y--- c-------------- i--?
Што има вечерва на телевизија? ಇವ---- ಟ-------- ನ---- ಏ-- ಕ-------- ಇ--?
I----- ṭ-------- n---- ē-- k--------- i--?
   
Има ли уште билети за театар? ನಾ------ ಇ---- ಟ-------- ದ------------?
N-------- i--- ṭ--------- d------------?
Има ли уште билети за кино? ಚಲ---------- ಇ---- ಟ-------- ದ------------?
C------------- i--- ṭ--------- d------------?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? ಫು------ ಪ-------- ಇ---- ಟ-------- ದ------------?
P------ p-------- i--- ṭ--------- d------------?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. ನಾ-- ಹ------- ಕ----- ಕ------ ಇ------------.
N--- h-------- k----- k------ i------------.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. ನಾ-- ಮ-------- ಎ------- ಕ----- ಕ------ ಇ------------.
N--- m---------- e------- k----- k------ i------------.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. ನಾ-- ಮ------- ಕ----- ಕ------ ಇ------------.
N--- m-------- k----- k------ i------------.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? ನನ-- ಏ----- ಶ-------- ಮ---------?
N----- ē------ ś---------- m--------?
Кога започнува претставата? ಪ್------ ಯ---- ಪ---------------?
P--------- y----- p-----------------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? ನನ-- ಟ----------- ತ--- ಕ---- ನ---- ಆ---------?
N----- ṭ------------ t---- k----- n----- ā---------?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? ಇಲ--- ಹ---------- ಎ------- ಗ----- ಮ---- ಇ----?
I--- h----------- e------- g---- m------ i----?
Има ли овде во близината тениско игралиште? ಇಲ--- ಹ---------- ಎ------- ಟ------- ಅ--- ಇ----?
I--- h----------- e------- ṭ----- a----- i----?
Има ли овде во близината затворен базен? ಇಲ--- ಹ---------- ಎ------- ಈ-- ಕ-- ಇ----?
I--- h----------- e------- ī-- k--- i----?