македонски » норвешки   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ 2 [to]

+ Familie

2 [два]

Фамилија

-

2 [to]

Familie

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
дедо be-------n +
баба be-------n +
тој и таа ha- o- h-n +
   
татко fa--n +
мајка mo--n +
тој и таа ha- o- h-n +
   
син sø---n +
ќерка da-----n +
тој и таа ha- o- h-n +
   
брат br---n +
сестра sø-----n +
тој и таа ha- o- h-n +
   
чичко on----n +
тетка ta---n +
тој и таа ha- o- h-n +
   
Ние сме една фамилија. Vi e- e- f------. +
Фамилијата не е мала. Fa------ e- i--- l----. +
Фамилијата е голема. Fa------ e- s---. +