македонски » хрватски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [trideset i šest]

+ Javni lokalni promet

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trideset i šest]

Javni lokalni promet

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Каде е автобуската станица? Gd-- j- a-------- k-------? +
Кој автобус вози во центарот? Ko-- a------ v--- u c-----? +
Која линија морам да ја земам? Ko-- l----- m---- u----? +
   
Дали морам да се прекачувам? Mo--- l- p---------? +
Каде морам да се прекачам? Gd-- m---- p--------? +
Колку чини еден возен билет? Ko---- k---- k----? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ko---- s------ i-- d- c-----? +
Овде морате да се симнете. Mo---- o---- i----. +
Морате да се симнете позади. Mo---- i---- o-----. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Sl------ m---- d----- z- 5 m-----. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Sl------ t------ d----- z- 10 m-----. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Sl------ a------ d----- z- 15 m-----. +
   
Кога вози последното метро? Ka-- v--- z----- m----? +
Кога вози последниот трамвај? Ka-- v--- z----- t------? +
Кога вози последниот автобус? Ka-- v--- z----- a------? +
   
Дали имате возен билет? Im--- l- p---- k----? +
Возен билет? – Не, немам. Pu--- k----? – N-- n----. +
Тогаш морате да платите казна. On-- m----- p------ k----. +