Разговорник

mk Во кујната   »   hr U kuhinji

19 [деветнаесет]

Во кујната

Во кујната

19 [devetnaest]

U kuhinji

Изберете како сакате да го видите преводот:   
македонски хрватски Пушти Повеќе
Имаш ли нова кујна? I-a--------- ku-i-j-? I___ l_ n___ k_______ I-a- l- n-v- k-h-n-u- --------------------- Imaš li novu kuhinju? 0
Што сакаш да готвиш денес? Š-- --š -ana--------? Š__ ć__ d____ k______ Š-o ć-š d-n-s k-h-t-? --------------------- Što ćeš danas kuhati? 0
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Kuh-- ----a str--u --- -- ----? K____ l_ n_ s_____ i__ n_ p____ K-h-š l- n- s-r-j- i-i n- p-i-? ------------------------------- Kuhaš li na struju ili na plin? 0
Треба ли да го исечам кромидот? Tre-am li nare---i lu-? T_____ l_ n_______ l___ T-e-a- l- n-r-z-t- l-k- ----------------------- Trebam li narezati luk? 0
Треба ли да ги излупам компирите? Treb----i-og--i----r-m--r? T_____ l_ o______ k_______ T-e-a- l- o-u-i-i k-u-p-r- -------------------------- Trebam li oguliti krumpir? 0
Треба ли да ја измијам салатата? T---------opr-ti ---a--? T_____ l_ o_____ s______ T-e-a- l- o-r-t- s-l-t-? ------------------------ Trebam li oprati salatu? 0
Каде се чашите? G-je----č--e? G___ s_ č____ G-j- s- č-š-? ------------- Gdje su čaše? 0
Каде се садовите? Gdje je-pos-đe? G___ j_ p______ G-j- j- p-s-đ-? --------------- Gdje je posuđe? 0
Каде е приборот за јадење? G-je-----ri-or--a-jel-? G___ j_ p_____ z_ j____ G-j- j- p-i-o- z- j-l-? ----------------------- Gdje je pribor za jelo? 0
Имаш ли отварач за конзерви? I--š li -t-a-----a kon---v-? I___ l_ o______ z_ k________ I-a- l- o-v-r-č z- k-n-e-v-? ---------------------------- Imaš li otvarač za konzerve? 0
Имаш ли отварач за шишиња? Ima- ---o-v---- -a -oce? I___ l_ o______ z_ b____ I-a- l- o-v-r-č z- b-c-? ------------------------ Imaš li otvarač za boce? 0
Имаш ли извлекувач за плута? I--- -- vad---p? I___ l_ v_______ I-a- l- v-d-č-p- ---------------- Imaš li vadičep? 0
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Kuha-----ju-- u o--- ---cu? K____ l_ j___ u o___ l_____ K-h-š l- j-h- u o-o- l-n-u- --------------------------- Kuhaš li juhu u ovom loncu? 0
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Pržiš -i-ri-- - ovoj--a-i? P____ l_ r___ u o___ t____ P-ž-š l- r-b- u o-o- t-v-? -------------------------- Pržiš li ribu u ovoj tavi? 0
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Peč-š--i -ov----n----o- r-štil--? P____ l_ p_____ n_ o___ r________ P-č-š l- p-v-ć- n- o-o- r-š-i-j-? --------------------------------- Pečeš li povrće na ovom roštilju? 0
Јас ја покривам масата. Po-tav--a------. P_________ s____ P-s-a-l-a- s-o-. ---------------- Postavljam stol. 0
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. Ovd---s- n----------i---i----c-. O____ s_ n______ v_____ i ž_____ O-d-e s- n-ž-v-, v-l-c- i ž-i-e- -------------------------------- Ovdje su noževi, vilice i žlice. 0
Овде се чашите, чиниите и салфетите. Ovdj-----č-še, --n-ur--- s--v-t-. O____ s_ č____ t______ i s_______ O-d-e s- č-š-, t-n-u-i i s-l-e-e- --------------------------------- Ovdje su čaše, tanjuri i salvete. 0

-

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -