македонски » летонски   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [četrdesmit trīs]

Zooloģiskajā dārzā

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [četrdesmit trīs]

Zooloģiskajā dārzā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Таму е зоолошката градина. Tu- i- z----------- d----.
Таму се жирафите. Tu- i- ž------.
Каде се мечките? Ku- i- l---?
   
Каде се слоновите? Ku- i- z-----?
Каде се змиите? Ku- i- č-----?
Каде се лавовите? Ku- i- l-----?
   
Јас имам еден фотоапарат. Ma- i- f----------.
Имам исто така и една филмска камера. Ma- i- a-- f--------- k-----.
Каде има батерија? Ku- i- b-------?
   
Каде се пингвините? Ku- i- p-------?
Каде се кенгурите? Ku- i- ķ------?
Каде се носорозите? Ku- i- d---------?
   
Каде има тоалет? Ku- i- t------?
Таму има кафуле. Tu- i- k--------.
Таму има ресторан. Tu- i- r--------.
   
Каде се камилите? Ku- i- k------?
Каде се горилата и зебрите? Ku- i- g------- u- z-----?
Каде се тигровите и крокодилите? Ku- i- t----- u- k--------?