македонски » летонски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [pieci]

Valstis un valodas

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [pieci]

Valstis un valodas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Џон е од Лондон. Dž--- i- n- L-------.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo----- a------ L------------.
Тој зборува англиски. Vi-- r--- a---- v-----.
   
Марија е од Мадрид. Ma---- i- n- M-------.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma----- a------ S------.
Таа зборува шпански. Vi-- r--- s---- v-----.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pē----- u- M---- i- n- B-------.
Берлин се наоѓа во Германија. Be----- a------ V-----.
Зборувате ли вие двајцата германски? Va- j-- a-- r------ v------?
   
Лондон е главен град. Lo----- i- g------------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma----- u- B------ a-- i- g-------------.
Главните градови се големи и бучни. Ga------------ i- l----- u- t----------.
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr------ a------ E-----.
Египет се наоѓа во Африка. Ēģ---- a------ Ā-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja---- a------ Ā----.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- a------ Z------------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- a------ V-----------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------- a------ D-------------.