македонски » летонски   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [piecdesmit viens]

Izteikt vēlēšanos / vajadzību

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [piecdesmit viens]

Izteikt vēlēšanos / vajadzību

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Сакам да одам во библиотеката. Es g---- a----- u- b---------.
Сакам да одам во книжарницата. Es g---- a----- u- g---------.
Сакам да одам до трафиката. Es g---- a----- u- k-----.
   
Сакам да изнајмам една книга. Es g---- a--------- g------.
Сакам да купам една книга. Es g---- n------ g------.
Сакам да купам еден весник. Es g---- n------ a----.
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. Es g---- a----- u- b---------- l-- p------ g------.
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. Es g---- a----- u- g---------- l-- n------- g------.
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. Es g---- a----- u- k------ l-- n------- a----.
   
Сакам да одам кај оптичарот. Es g---- a----- u- o------ v------.
Сакам да одам во супермаркетот. Es g---- a----- u- l----------.
Сакам да одам кај пекарот. Es g---- a----- u- m-------.
   
Сакам да купам очила. Es g---- n------ b------.
Сакам да купам овошје и зеленчук. Es g---- n------ a----- u- d-------.
Сакам да купам лепчиња и леб. Es g---- n------ m------- u- m----.
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. Es g---- a----- u- o------ v------- l-- n------- b------.
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. Es g---- a----- u- l----------- l-- n------- a----- u- d-------.
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. Es g---- a----- u- m-------- l-- n------- m------- u- m----.