македонски » пунџаби   Месеци


11 [единаесет]

Месеци

-

11 [ਗਿਆਰਾਂ]
11 [Gi'ārāṁ]

ਮਹੀਨੇ
mahīnē

11 [единаесет]

Месеци

-

11 [ਗਿਆਰਾਂ]
11 [Gi'ārāṁ]

ਮਹੀਨੇ
mahīnē

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
јануари ਜਨ---
j------ī
февруари ਫਰ---
p-------ī
март ਮਾ--
m----a
   
април ਅਪ----
a-----a
мај ਮਈ
m--ī
јуни ਜੂ-
j--a
   
Ова се шест месеци. ਇਹ ਛ- ਮ---- ਹ--
i-- c-- m----- h---.
јануари, февруари, март, ਜਨ---------------
J------------------------,
април, мај и јуни. ਅਪ-----------
a---------------a
   
јули ਜੁ---
j----ī
август ਅਗ--
a-----a
септември ਸਤ---
s------a
   
октомври ਅਕ----
a-------a
ноември ਨਵ---
n------a
декември ਦਸ---
d------a
   
Ова се исто така шест месеци. ਇਹ ਵ- ਛ- ਮ---- ਹ--
i-- v- c-- m----- h---.
јули, август, септември ਜੁ--------------
J---------------------a
октомври, ноември, декември. ਅਕ----------------
a-------------------------a