македонски » пунџаби   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [ਤਰਤਾਲੀ]
43 [Taratālī]

ਚਿੜੀਆਘਰ ਵਿੱਚ
ciṛī'āghara vica

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [ਤਰਤਾਲੀ]
43 [Taratālī]

ਚਿੜੀਆਘਰ ਵਿੱਚ
ciṛī'āghara vica

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Таму е зоолошката градина. ਚਿ----- ਉ--- ਹ--
c---------- u--- h--.
Таму се жирафите. ਜਿ--- ਉ--- ਹ--
J------ u--- h--.
Каде се мечките? ਭਾ-- ਕ---- ਹ-?
B---- k---- h--?
   
Каде се слоновите? ਹਾ-- ਕ---- ਹ-?
H---- k---- h--?
Каде се змиите? ਸੱ- ਕ---- ਹ-?
S--- k---- h--?
Каде се лавовите? ਸ਼ੇ- ਕ---- ਹ-?
Ś--- k---- h--?
   
Јас имам еден фотоапарат. ਮੇ-- ਕ-- ਇ-- ਕ---- ਹ--
M--- k--- i-- k------ h--.
Имам исто така и една филмска камера. ਮੇ-- ਕ-- ਇ-- ਸ--- – ਕ---- ਵ- ਹ--
M--- k--- i-- s--- – k------ v- h--.
Каде има батерија? ਬੈ--- ਕ---- ਹ-?
B------ k---- h--?
   
Каде се пингвините? ਪੇ----- ਕ---- ਹ-?
B------ k---- h--?
Каде се кенгурите? ਕੰ---- ਕ---- ਹ-?
K----- k---- h--?
Каде се носорозите? ਗੈ--- ਕ---- ਹ-?
G----- k---- h---?
   
Каде има тоалет? ਪਖ--- ਕ---- ਹ-?
P------ k---- h--?
Таму има кафуле. ਉੱ-- ਇ-- ਕ--- ਹ--
U--- i-- k----- h--.
Таму има ресторан. ਉੱ-- ਇ-- ਰ-------- ਹ--
U--- i-- r------------ h--.
   
Каде се камилите? ਊਂ- ਕ---- ਹ-?
Ū---- k---- h--?
Каде се горилата и зебрите? ਗੁ----- ਅ-- ਜ਼---- ਕ---- ਹ-?
G----- a-- z------ k---- h--?
Каде се тигровите и крокодилите? ਬਘ--- ਅ-- ਮ----- ਕ---- ਹ-?
B-------- a-- m---------- k---- h--?