македонски » пунџаби   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [ਪੰਜ]
5 [Paja]

ਦੇਸ਼ ਅਤੇ ਭਾਸ਼ਾਂਵਾਂ
dēśa atē bhāśānvāṁ

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [ਪੰਜ]
5 [Paja]

ਦੇਸ਼ ਅਤੇ ਭਾਸ਼ਾਂਵਾਂ
dēśa atē bhāśānvāṁ

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Џон е од Лондон. ਜੌ- ਲ--- ਤ-- ਆ-- ਹ--
j---- l----- t-- ā---- h--.
Лондон се наоѓа во Англија. ਲੰ-- ਗ---- ਬ------ ਵ--- ਸ--- ਹ--
L----- g---- b------ v--- s------ h--.
Тој зборува англиски. ਉਹ ਅ------ ਬ---- ਹ--
U-- a------ b----- h--.
   
Марија е од Мадрид. ਮਾ--- ਮ------ ਤ-- ਆ- ਹ--
M----- m------- t-- ā-- h--.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. ਮੈ----- ਸ--- ਵ--- ਸ--- ਹ--
M------- s----- v--- s------ h--.
Таа зборува шпански. ਉਹ ਸ---- ਬ---- ਹ--
U-- s----- b----- h--.
   
Петар и Марта се од Берлин. ਪੀ-- ਅ-- ਮ---- ਬ---- ਤ-- ਆ- ਹ--
P----- a-- m------ b------- t-- ā-- h---.
Берлин се наоѓа во Германија. ਬਰ--- ਜ---- ਵ--- ਸ--- ਹ--
B------- j------- v--- s------ h--.
Зборувате ли вие двајцата германски? ਕੀ ਤ---- ਦ---- ਜ--- ਬ-- ਸ--- ਹ-?
K- t---- d---- j------- b--- s----- h-?
   
Лондон е главен град. ਲੰ-- ਇ-- ਰ------ ਹ--
L----- i-- r-------- h--.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. ਮੈ----- ਅ-- ਬ---- ਵ- ਰ-------- ਹ--
M------- a-- b------- v- r----------- h---.
Главните градови се големи и бучни. ਰਾ------- ਵ----- ਅ-- ਸ਼-- ਨ-- ਭ---- ਹ---- ਹ------ ਹ--
R----------- v------ a-- ś--- n--- b------- h------ h------ h---.
   
Франција се наоѓа во Европа. ਫਰ--- ਯ--- ਵ--- ਸ--- ਹ--
P------- y----- v--- s------ h--.
Египет се наоѓа во Африка. ਮਿ-- ਅ----- ਵ--- ਸ--- ਹ--
M----- a------- v--- s------ h--.
Јапонија се наоѓа во Азија. ਜਾ--- ਏ--- ਵ--- ਸ--- ਹ--
J----- ē---- v--- s------ h--.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. ਕਨ--- ਉ---- ਅ----- ਵ--- ਸ--- ਹ--
K----- u---- a------ v--- s------ h--.
Панама се наоѓа во Средна Америка. ਪਨ--- ਮ-- – ਅ----- ਵ--- ਸ--- ਹ--
P----- m---- – a------ v--- s------ h--.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. ਬ੍----- ਦ---- ਅ----- ਵ--- ਸ--- ਹ--
B------ d------ a------ v--- s------ h--.