македонски » пунџаби   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

+ 6 [ਛੇ]6 [Chē]

+ ਪੜ੍ਹਨਾ ਅਤੇ ਲਿਖਣਾpaṛhanā atē likhaṇā

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [ਛੇ]
6 [Chē]

ਪੜ੍ਹਨਾ ਅਤੇ ਲਿਖਣਾ
paṛhanā atē likhaṇā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиਪੰਜਾਬੀ
Јас читам. ਮੈ- ਪ----- / ਪ----- ਹ---
m--- p------/ p------ h--.
+
Јас читам една буква. ਮੈ- ਇ-- ਅ--- ਪ----- / ਪ----- ਹ---
M--- i-- a----- p------/ p------ h--.
+
Јас читам еден збор. ਮੈ- ਇ-- ਸ਼-- ਪ----- / ਪ----- ਹ---
M--- i-- ś----- p------/ p------ h--.
+
   
Јас читам една реченица. ਮੈ- ਇ-- ਵ-- ਪ----- / ਪ----- ਹ---
M--- i-- v--- p------/ p------ h--.
+
Јас читам едно писмо. ਮੈ- ਪ--- ਪ----- / ਪ----- ਹ---
M--- p----- p------/ p------ h--.
+
Јас читам една книга. ਮੈ- ਪ---- ਪ----- / ਪ----- ਹ---
M--- p------- p------/ p------ h--.
+
   
Јас читам. ਮੈ- ਪ----- / ਪ----- ਹ---
M--- p------/ p------ h--.
+
Ти читаш. ਤੂ- ਪ----- / ਪ----- ਹ---
T- p------/ p------ h---.
+
Тој чита. ਉਹ ਪ----- ਹ--
U-- p------ h--.
+
   
Јас пишувам. ਮੈ- ਲ---- / ਲ---- ਹ---
M--- l------/ l------ h--.
+
Јас пишувам една буква. ਮੈ- ਇ-- ਅ--- ਲ---- / ਲ---- ਹ---
M--- i-- a----- l------/ l------ h--.
+
Јас пишувам еден збор. ਮੈ- ਇ-- ਸ਼-- ਲ---- / ਲ---- ਹ---
M--- i-- ś----- l------/ l------ h--.
+
   
Јас пишувам една реченица. ਮੈ- ਇ-- ਵ-- ਲ---- / ਲ---- ਹ---
M--- i-- v--- l------/ l------ h--.
+
Јас пишувам едно писмо. ਮੈ- ਇ-- ਪ--- ਲ---- / ਲ---- ਹ---
M--- i-- p----- l------/ l------ h--.
+
Јас пишувам една книга. ਮੈ- ਇ-- ਪ---- ਲ---- / ਲ---- ਹ---
M--- i-- p------- l------/ l------ h--.
+
   
Јас пишувам. ਮੈ- ਲ---- / ਲ---- ਹ---
M--- l------/ l------ h--.
+
Ти пишуваш. ਤੂ- ਲ---- / ਲ---- ਹ--
T- l------/ l------ h--.
+
Тој пишува. ਉਹ ਲ---- ਹ--
U-- l------ h--.
+