македонски » дански   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [otteogfyrre]

Ferieaktiviteter

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [otteogfyrre]

Ferieaktiviteter

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Дали е чиста плажата? Er s------- r--?
Може ли човек таму да плива? Ka- m-- b--- d--?
Не ли е опасно, таму да се плива? Er d-- i--- f------ a- b--- d--?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Ka- m-- l--- e- p------ h--?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Ka- m-- l--- e- l-------- h--?
Може ли овде да се изнајми чамец? Ka- m-- l--- e- b-- h--?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Je- k---- g--- t---- m-- a- s----.
Би сакал / сакала да нуркам. Je- k---- g--- t---- m-- a- d----.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Je- k---- g--- t---- m-- a- s-- p- v------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Ka- m-- l--- e- s-------?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Ka- m-- l--- d-----------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Ka- m-- l--- v------?
   
Јас сум почетник. Je- e- k-- b-------.
Јас сум средно-добар / добра. Je- e- m--------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Je- v-- a------- h------ m-- g--.
   
Каде е ски лифтот? Hv-- e- s--------?
Имаш ли скии со себе? Ha- d- d- s-- m--?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Ha- d- d- s--------- m--?