македонски » дански   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [femogtres]

Benægtelse 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [femogtres]

Benægtelse 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Скап ли е прстенот? Er r----- d--?
Не, тој чини само сто евра. Ne-- d-- k----- k-- h------- e---.
Но јас имам само педесет. Me- j-- h-- k-- h--------.
   
Готов / готова ли си веќе? Er d- a------- f-----?
Не, сеуште не сум. Ne-- i--- e----.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Me- j-- e- s---- f-----.
   
Сакаш ли уште супа? Vi- d- h--- m--- s----?
Не, не сакам повеќе. Ne-- j-- v-- i--- h--- m---.
Но сакам уште еден сладолед. Me- e- i- m---.
   
Живееш ли веќе долго овде? Ha- d- b--- h-- l----?
Не, штотуку еден месец. Ne-- k-- e- m----.
Но познавам веќе многу луѓе. Me- j-- k----- a------- m---- m--------.
   
Патуваш ли утре накај дома? Kø--- d- h--- i m-----?
Не, дури за викендот. Ne-- f---- i w--------.
Но се враќам веќе во недела. Me- j-- k----- t------ a------- p- s-----.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Er d-- d----- a------- v-----?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne-- h-- e- k-- s-----.
Но таа веќе има дечко. Me- h-- h-- a------- e- k------.