македонски » дански   Придавки 2


79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [nioghalvfjerds]

Adjektiver 2

79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [nioghalvfjerds]

Adjektiver 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Облечена сум во син фустан. Je- h-- e- b-- k---- p-.
Облечена сум во црвен фустан. Je- h-- e- r-- k---- p-.
Облечена сум во зелен фустан. Je- h-- e- g--- k---- p-.
   
Јас купувам една црна ташна. Je- k---- e- s--- t----.
Јас купувам една кафеава ташна. Je- k---- e- b--- t----.
Јас купувам една бела ташна. Je- k---- e- h--- t----.
   
Ми треба нова кола. Je- h-- b--- f-- e- n- b--.
Ми треба брза кола. Je- h-- b--- f-- e- h----- b--.
Ми треба удобна кола. Je- h-- b--- f-- e- k---------- b--.
   
Таму горе живее една стара жена. De----- b-- d-- e- g----- k-----.
Таму горе живее една дебела жена. De----- b-- d-- e- t-- k-----.
Таму долу живее една радознала жена. De----- b-- d-- e- n-------- k-----.
   
Нашите гости беа фини луѓе. Vo--- g----- v-- r--- m--------.
Нашите гости беа учтиви луѓе. Vo--- g----- v-- h------ m--------.
Нашите гости беа интересни луѓе. Vo--- g----- v-- i----------- m--------.
   
Јас имам мили деца. Je- h-- s--- b---.
Но соседите имаат дрски деца. Me- n------- h-- f----- b---.
Дали Вашите деца се мирни? Er d--- b--- a-----?