македонски » литвански   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

100 [šimtas]

Prieveiksmiai

100 [сто]

Прилози

-

100 [šimtas]

Prieveiksmiai

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
веќе еднаш – никогаш досега ja- (k----) – d-- n-----a
Дали веќе сте биле во Берлин? Ar j-- e---- (k----) b---- B------?
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не . Ne- d-- n------.
   
некој – никој ka- n--- – n----s
Познавате ли овде некој? Ar č-- k- n--- p--------?
Не, не познавам никого. Ne- (a-) č-- n---- n--------.
   
уште – не повеќе da- – (j--) n- / n--e
Ќе останете ли уште долго овде? Ar d-- i---- b----- č--?
Не, јас не останувам повеќе тука. Ne- (a-) č-- j-- i---- n------ / b---- č-- n--------.
   
уште нешто – ништо повеќе da- k-- n--- – n----s
Сакате ли да се напиете уште нешто? Ar n--------- d-- k- n--- i------?
Не, јас не сакам ништо повеќе. Ne- (a-) d------ n---- n------ / n---- n--------.
   
веќе нешто – сеуште ништо ja- k-- n--- – d-- n----s
Јадевте ли веќе нешто? Ar (j--) j-- k- n--- v------?
Не, јас сеуште немам јадено ништо. Ne- (a-) d-- n---- n--------.
   
уште некој – никој повеќе da- k-- (n---) – d------ n----s
Сака ли уште некој кафе? Ar d-- k-- n--- k----?
Не, никој повеќе. Ne- d------ n-----.