Разговорник

Разгледување на градот   »   Ekskursija po miestą

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

Разгледување на градот

42 [keturiasdešimt du]

+

Ekskursija po miestą

Можете да кликнете на секое празно место за да го видите текстот или:   

македонски литвански Пушти Повеќе
Дали пазарот е отворен во недела? Ar s------------ t----- d----? Ar sekmadieniais turgus dirba? 0 +
Дали саемот е отворен во понеделник? Ar p------------ m--- d----? Ar pirmadieniais mugė dirba? 0 +
Дали изложбата е отворена во вторник? Ar a------------ p----- d----? Ar antradieniais paroda dirba? 0 +
     
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Ar t------------- z--------- s---- d----? Ar trečiadieniais zoologijos sodas dirba? 0 +
Дали музејот е отворен во четврток? Ar k--------------- m------- d----? Ar ketvirtadieniais muziejus dirba? 0 +
Дали галеријата е отворена во петок? Ar p------------- g------- d----? Ar penktadieniais galerija dirba? 0 +
     
Смее ли да се фотографира? Ar g----- f-----------? Ar galima fotografuoti? 0 +
Мора ли да се плати влез? Ar r----- m----- u- į-----? Ar reikia mokėti už įėjimą? 0 +
Колку чини влезот? Ki-- k------- į------? Kiek kainuoja įėjimas? 0 +
     
Има ли некаков попуст за групи? Ar y-- n------- g-----? Ar yra nuolaida grupei? 0 +
Има ли некаков попуст за деца? Ar y-- n------- v------? Ar yra nuolaida vaikams? 0 +
Има ли некаков попуст за студенти? Ar y-- n------- s---------? Ar yra nuolaida studentams? 0 +
     
Каква е оваа зграда? Ko-- č-- p-------? Koks čia pastatas? 0 +
Колку е стара оваа зграда? Ki-- š--- p------- m---? Kiek šiam pastatui metų? 0 +
Кој ја изградил оваа зграда? Ka- p------ š- p------? Kas pastatė šį pastatą? 0 +
     
Јас се интересирам за архитектура. (A-) d------- a-----------. (Aš) domiuosi architektūra. 0 +
Јас се интересирам за уметност. (A-) d------- m---. (Aš) domiuosi menu. 0 +
Јас се интересирам за сликарство. (A-) d------- d----. (Aš) domiuosi daile. 0 +