Разговорник

Сврзници 2   »   Jungtukai 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

Сврзници 2

95 [devyniasdešimt penki]

+

Jungtukai 2

Можете да кликнете на секое празно место за да го видите текстот или:   

македонски литвански Пушти Повеќе
Од кога таа не работи повеќе? Nu- k--- j- n--------? Nuo kada ji nebedirba? 0 +
Од нејзината венчавка? Nu- s--- v-------? Nuo savo vestuvių? 0 +
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Ji n-------- n-- t---- k-- i-------. Ji nebedirba nuo tada, kai ištekėjo. 0 +
     
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. Nu- t-- k-- i-------- j- n--------. Nuo to, kai ištekėjo, ji nebedirba. 0 +
Откако се познаваат, тие се среќни. Nu- t---- k-- j-- v----- k--- p------- j-- y-- l-------. Nuo tada, kai jie vienas kitą pažįsta, jie yra laimingi. 0 +
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. Nu- t---- k-- j-- t--- v----- i---- j-- t-- r----------. Nuo tada, kai jie turi vaikų, išena jie tik retkarčiais. 0 +
     
Кога таа телефонира? Ka-- j- s-------? Kada ji skambins? 0 +
За време на возењето? Ke------ m---? Kelionės metu? 0 +
Да, додека вози автомобил. Ta--- k-- v------ / v--------- a----------. Taip, kai važiuos / važiuodama automobiliu. 0 +
     
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Ji s-------- k-- v------ / v--------- a----------. Ji skambins, kai važiuos / važiuodama automobiliu. 0 +
Таа гледа телевизија, додека пегла. Ji ž---- t---------- l-------- /, k-- l-----. Ji žiūri televizorių lygindama /, kai lygina. 0 +
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Ru------ p------- j- k------- m------. Ruošdama pamokas, ji klausosi muzikos. 0 +
     
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. (A-) n---- n------- k-- / j-- n------ a-----. (Aš) nieko nematau, kai / jei neturiu akinių. 0 +
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. (A-) n---- n---------- k-- / j-- t--- g------ g---- m-----. (Aš) nieko nesuprantu, kai / jei taip garsiai groja muzika. 0 +
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. (A-) n---- n---------- k-- / j-- / t---- s---- / s-------. (Aš) nieko neužuodžiu, kai / jei / turiu slogą / sloguoju. 0 +
     
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. (M--) v--------- t----- j-- l--. (Mes) važiuosime taksi, jei lis. 0 +
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. (M--) k--------- a----- p------- j-- l-------- l---------. (Mes) keliausime aplink pasaulį, jei laimėsime loterijoje. 0 +
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. (M--) p------- v------- j-- j-- g---- n-------. (Mes) pradėsim valgyti, jei jis greit nepareis. 0 +