македонски » литвански   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [dvidešimt vienas]

II (antras) pokalbis

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [dvidešimt vienas]

II (antras) pokalbis

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Од каде доаѓате? Iš k-- j-- (a-------)?
Од Базел. Iš B------.
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba----- y-- Š-----------.
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Le------ r p--------- j--- p--- M------.
Тој е странец. Ji- (y--) u----------.
Тој зборува повеќе јазици. Ji- k---- k------- k-------.
   
Дали сте овде по прв пат? Ar j-- č-- p---- k----?
Не, јас веќе бев овде минатата година. Ne- j-- p----- ( p---------- m-----) b---- č--.
Но само една седмица. Be- t-- v---- s------.
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Ka-- j--- p-- m-- p------?
Многу добро. Луѓето се љубезни. La--- p------- ž----- m------.
И околината ми се допаѓа исто така. Ga---------- / g---- m-- t--- p-- p------.
   
Што сте по занимање? Ko--- j--- p--------?
Јас сум преведувач. Aš v-------.
Јас преведувам книги. (A-) v----- k-----.
   
Дали сте сами овде? Ar j-- č-- v----- / v----?
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. Ne- m--- ž---- / v---- t--- p-- (y--) č--.
А таму се моите две деца. O t-- a-- m--- v-----.