македонски » литвански   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [penkiasdešimt vienas]

Apsipirkimas / Apsirūpinimas pirkiniais

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [penkiasdešimt vienas]

Apsipirkimas / Apsirūpinimas pirkiniais

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Сакам да одам во библиотеката. (A-) n---- (e---) į b---------. +
Сакам да одам во книжарницата. (A-) n---- (e---) į k------. +
Сакам да одам до трафиката. (A-) n---- e--- p-- k-----. +
   
Сакам да изнајмам една книга. (A-) n---- p------- k----. +
Сакам да купам една книга. (A-) n---- n--------- k----. +
Сакам да купам еден весник. (A-) n---- n--------- l--------. +
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. (A-) n---- (e---) į b--------- p------- k-----. +
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. (A-) n---- (e---) į k------ p----- k-----. +
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. (A-) n---- (e---) i k----- p----- l--------. +
   
Сакам да одам кај оптичарот. (A-) n---- (e---) p-- o-----. +
Сакам да одам во супермаркетот. (A-) n---- (e---) į p------- c-----. +
Сакам да одам кај пекарот. (A-) n---- (e---) p-- k-----. +
   
Сакам да купам очила. (A-) n---- n--------- a------. +
Сакам да купам овошје и зеленчук. (A-) n---- n--------- v----- i- d-------. +
Сакам да купам лепчиња и леб. (A-) n---- n--------- b------- i- d-----. +
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. (A-) n---- e--- į o----- p----- a-----. +
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. (A-) n---- e--- į p------- c----- p----- v----- i- d-------. +
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. (A-) n---- e--- p-- k----- p----- b------- i- d-----. +