македонски » литвански   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [penkiasdešimt trys]

Parduotuvės

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [penkiasdešimt trys]

Parduotuvės

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Ние бараме спортска продавница. (M--) i------ s----- p----- p----------.
Ние бараме месарница. (M--) i------ m---- p----------.
Ние бараме аптека. (M--) i------ v--------.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. (M--) n------- p----- f------ k------.
Би сакале имено да купиме салама. (M--) n------- p----- r------ d-----.
Би сакале имено да купиме лекарства. (M--) n------- p----- v-----.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. (M--) i------ s----- p----- p----------- n-- n----- p----- f------ k------.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. (M--) i------ m---- p----------- n-- n----- p----- r------ d-----.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. (M--) i------ v--------- n-- n----- p----- v-----.
   
Јас барам златар. (A-) i----- j-------.
Јас барам фото продавница . (A-) i----- f--------- p----------.
Јас барам слаткарница. (A-) i----- k----------- p----------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. (A-) ž--- p----- ž----.
Имено имам намера, да купам еден филм. (A-) ž--- p----- f-------- j-----.
Имено имам намера, да купам една торта. (A-) ž--- p----- t----.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. (A-) i----- j-------- n-- n---- p----- ž----.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. (A-) i----- f--------- p----------- n-- n---- p----- f-------- j-----.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. (A-) i----- k----------- p----------- n-- n---- p----- t----.