македонски » литвански   Чувства


56 [педесет и шест]

Чувства

-

56 [penkiasdešimt šeši]

Jausmai

56 [педесет и шест]

Чувства

-

56 [penkiasdešimt šeši]

Jausmai

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
да се има желба No----.
Ние имаме желба. (M--) n-----.
Ние немаме желба. (M--) n-------.
   
да се има страв Bi---i
Јас се плашам. (A-) b----.
Јас не се плашам. (A-) n------.
   
да се има време Tu---- l---o
Тој има време. Ji- t--- l----.
Тој нема време. Ji- n----- l----.
   
да се досадуваш Nu---------i
Таа се досадува. Ji n-----------.
Таа не се досадува. Ji n-------------.
   
да се биде гладен Bū-- i-----s
Дали сте гладни? Ar j-- i----- (i---------) / a-----?
Нели сте гладни? Ar j-- n------- / n-----------?
   
Да се биде жеден Bū-- i-------s
Вие сте жеден / жедна. Ji- i-------. / J-- i-----------.
Вие не сте жеден / жедна. Ji- n---------. / J-- n-------------.