македонски » литвански   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [šešiasdešimt šeši]

Savybiniai įvardžiai 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [šešiasdešimt šeši]

Savybiniai įvardžiai 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
јас – мој aš – m--o
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. (A-) n------ s--- r----.
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. (A-) n------ s--- b------.
   
ти – твој tu – t--o
Го најде ли твојот / својот клуч? Ar r---- s--- r----?
Го најде ли твојот / својот возен билет? Ar r---- s--- b-------?
   
тој – негов ji- – jo
Знаеш ли каде е неговиот клуч? Ar ž----- k-- (y--) j- r-----?
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? Ar ž----- k-- (y--) j- b-------?
   
таа – нејзин ji – j-s
Нејзините пари ги нема. Jo- p------ d----.
А и нејзината кредитна картичка ја нема. Jo- k-------- k------ t--- p-- d----.
   
ние – наш me- – m--ų
Нашиот дедо е болен. Mū-- s------ s----.
Нашата баба е здрава. Mū-- s----- s-----.
   
вие – ваш jū- – j--ų
Деца, каде е вашиот татко? Va----- k-- j--- t---?
Деца, каде е вашата мајка? Va----- k-- j--- m---?