македонски » литвански   нешто појаснува / образложува 1


75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [septyniasdešimt penki]

ką pagrįsti 1

75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [septyniasdešimt penki]

ką pagrįsti 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Зошто не доаѓате? Ko--- n---------?
Времето е лошо. Or-- t--- b-----.
Не доаѓам, бидејки времето е лошо. (A-) n--------- n-- o--- t--- b-----.
   
Зошто тој не доаѓа? Ko--- j-- n-------?
Тој не е поканет. Jo n-------.
Тој не доаѓа, бидејки не е поканет. Ji- n------- n-- j- n-------.
   
Зошто ти не доаѓаш? Ko--- t- n-------?
Јас немам време. (A-) n------ l----.
Јас не доаѓам, бидејки немам време. (A-) n-------- n-- n------ l----.
   
Зошто не останеш? Ko--- n----------?
Морам уште да работам. (A-) d-- t---- / M-- d-- r----- d-----.
Јас не останувам, бидејки морам уште да работам. (A-) n----------- n-- d-- t---- / m-- d-- r----- d-----.
   
Зошто веќе си одите? Ko--- (j--) j-- i-------?
Јас сум уморен / уморна. Aš p-------- / ----.
Си одам, бидејки сум уморен / уморна. (A-) i------ n-- e-- p-------- / ----.
   
Зошто веќе заминувате? Ko--- (j--) j-- i-----------?
Доцна е веќе. Ja- v---.
Јас заминувам, бидејки е веќе доцна. (A-) i---------- n-- j-- v---.