македонски » литвански   нешто појаснува / образложува 2


76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [septyniasdešimt šeši]

ką pagrįsti 2

76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [septyniasdešimt šeši]

ką pagrįsti 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Зошто не дојде? Ko--- n-------?
Бев болен / болна. (A-) s-----.
Јас не дојдов, бидејки бев болен / болна. (A-) n-------- n-- s-----.
   
Зошто таа не дојде? Ko--- j- n------?
Таа беше уморна. Ji b--- p--------.
Таа не дојде, бидејки беше уморна. Ji n------- n-- b--- p--------.
   
Зошто тој не дојде? Ko--- j-- n------?
Тој немаше желба. Ji- n-------.
Тој не дојде, бидејки немаше желба. Ji- n------- n-- n-------.
   
Зошто вие не дојдовте? Ko--- (j--) n--------?
Нашиот автомобил е расипан. Mū-- a---------- s------.
Ние не дојдовме, бидејки нашиот автомобил е расипан. (M--) n--------- n-- m--- a---------- s------.
   
Зошто луѓето не дојдоа? Ko--- ž----- n------?
Тие го пропуштија возот. Ji- p------- / n------ į t-------.
Тие не дојдоа, бидејки го пропуштија возот. Ji- n------- n-- p------- į t-------.
   
Зошто ти не дојде? Ko--- (t-) n-------?
Јас не смеев. Ma--- n------.
Јас не дојдов, бидејки не смеев. (A-) n-------- n-- m---- n------.