македонски » литвански   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [aštuoniasdešimt penki]

Klausimai – praeitis 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [aštuoniasdešimt penki]

Klausimai – praeitis 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Колку имате испиено? Ki-- (j--) i-------?
Колку работевте? Ki-- (j--) d------?
Колку напишавте? Ki-- (j--) p-------?
   
Како спиевте? Ka-- (j--) m--------?
Како го положивте испитот? Ka-- (j--) i-------- e-------?
Како го најдовте патот? Ka-- (j--) r----- k----?
   
Со кого разговаравте? Su k-- (j--) k--------?
Со кого се договоривте? Su k-- (j--) s---------?
Со кого славевте роденден? Su k-- (j--) š------- g---------?
   
Каде бевте? Ku- (j--) b-----?
Каде живеевте? Ku- (j--) g-------?
Каде работевте? Ku- (j--) d------?
   
Што препорачавте? Ką (j--) p--------?
Што јадевте? Ką (j--) v------?
Како дознавте? Ką (j--) s---------?
   
Колку брзо возевте? Ko--- g------ (j--) v--------?
Колку долго летавте? Ki-- l---- (j--) s-------?
Колку високо скокнавте? Ka-- a------ (j--) i-------?