македонски » литвански   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [aštuoniasdešimt šeši]

Klausimai – praeitis 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [aštuoniasdešimt šeši]

Klausimai – praeitis 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Која вратоврска ја носеше? Ko-- k---------- (t-) r------?
Кој автомобил го купи? Ko-- a--------- (t-) p-----?
За кој весник се претплати? Ko-- l-------- (t-) u---------------?
   
Кого видовте? Ką (j--) p-------?
Кого сретнавте? Ką (j--) s-------?
Кого препознавте? Ką (j--) a---------?
   
Кога станавте? Ka-- (j--) a---------?
Кога започнавте? Ka-- (j--) p--------?
Кога престанавте? Ka-- (j--) l------- / n-------- / b------?
   
Зошто се разбудивте? Ko--- (j--) a---------?
Зошто станавте наставник? Ko--- (j--) t----- m-------?
Зошто земавте такси? Ko--- (j--) v-------- t----?
   
Од каде дојдовте? Iš k-- (j--) a------ / a-------?
Накаде отидовте? Ku- (j--) n------?
Каде бевте? Ku- (j--) b-----?
   
Кому му помогна? Ka- (t-) p------?
Кому му пиша? Ka- (t-) p------?
Кому му одговори? Ka- (t-) a------?