македонски » тајландски   Во такси


38 [триесет и осум]

Во такси

-

38 [สามสิบแปด]
sǎm-sìp′-bhæ̀t

ในรถแท็กซี่
nai′-rót′-tǽk′-sêe

38 [триесет и осум]

Во такси

-

38 [สามสิบแปด]
sǎm-sìp′-bhæ̀t

ในรถแท็กซี่
nai′-rót′-tǽk′-sêe

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Ве молам повикајте едно такси. ช่----------------------- ค--- / ค-
c-----------------------------------------------------′
Колку чини до железничката станица? ไป--------------- ค--- / ค-?
b---------------------------------------------′
Колку чини до аеродромот? ไป----------------- ค--- / ค-?
b----------------------------------------------′
   
Право напред, молам. กร-------- ค--- / ค--
g---------------------------------′
Овде десно, молам. กร---------------------- ค--- / ค--
g--------------------------------------------------′
Таму на аголот на лево, молам. กร-------------------------- ค--- / ค--
g---------------------------------------------------------′
   
Брзам. ผม / ด---- ร--
p---------------------p
Јас имам време. ผม / ด---- ม-----
p--------------------------a
Ве молам возете пополека. กร----------------- ค--- / ค-
g------------------------------------------------′
   
Застанете овде молам. กร-------------- ค--- / ค-
g------------------------------------------′
Почекајте еден момент Ве молам. กร------------ น----- / น---
g---------------------------------------------′
Јас веднаш ќе се вратам. เด---- ผ- / ด---- ก----- ค--- / ค-
d-------------------------------------------′
   
Дадете ми една признаница Ве молам. ขอ---------- ผ- / ด---- ด--- ค--- / ค-
k-------------------------------------------------------------′
Јас немам ситни пари. ผม / ด----------------
p-------------------------------------n
Вака е добро, остатокот е за Вас. ไม------- ท---------------- ค--- / ค-
m------------------------------------------------------′
   
Возете ме на оваа адреса. ขั------ ผ- / ด---- ต------------ ค--- / ค-
k----------------------------------------------------------------------′
Возете ме до мојот хотел. ขั--------------- ข---- / ข------- ด--- ค--- / ค-
k---------------------------------------------------------------------------------′
Возете ме на плажата. ขั------ ผ- / ด---- ท-------- ค--- / ค-
k-------------------------------------------------------------′