Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Sun Jun 23, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
аз ти   See hint
2. еден, два, три
едно, две,   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
Детето какао и ябълков сок.   See hint
4. Садовите се извалкани.
са мръсни.   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
Бих / искала да отида на летището.   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
Обичаш свинско месо?   See hint
7. Каде е автобуската станица?
Къде е автобусната ,   See hint
8. Каде е замокот?
Къде замъкът?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
Вземи крем против ,   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
ми дрелка и отвертка.   See hint