Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Fri Jun 21, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
ich du   See hint
2. еден, два, три
eins, , drei   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
Das Kind Kakao und Apfelsaft.   See hint
4. Садовите се извалкани.
Das ist schmutzig.   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
möchte zum Flughafen.   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
Magst Schweinefleisch?   See hint
7. Каде е автобуската станица?
Wo die Bushaltestelle?   See hint
8. Каде е замокот?
Wo ist Schloss?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
Nimm mit.   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
brauche einen Bohrer und einen Schraubenzieher.   See hint