Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Fri May 24, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
eu tu   See hint
2. еден, два, три
unu, , trei   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
Copilului îi cacaoa şi sucul de mere.   See hint
4. Садовите се извалкани.
Vasele murdare.   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
să merg la aeroport.   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
place carnea de porc?   See hint
7. Каде е автобуската станица?
Unde este de autobuz?   See hint
8. Каде е замокот?
Unde castelul?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
Ia cu crema de soare.   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
Îmi trebuie burghiu şi o şurubelniţă.   See hint