Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Mon May 27, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
jo tu   See hint
2. еден, два, три
U, , tres   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
Al / A la nena li agrada el cacau i el suc de poma.   See hint
4. Садовите се извалкани.
La està bruta.   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
M'agradaria a l'aeroport.   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
T'agrada porc?   See hint
7. Каде е автобуската станица?
On és parada de l'autobús?   See hint
8. Каде е замокот?
On és castell?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
Emporta’t crema ,   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
un trepant i un tornavís.   See hint