Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Sat Apr 20, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
ንስኻን   See hint
2. еден, два, три
ክልተ፣ ሰለስተ   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
ቆልዓ ካካዎን ጽማቝ-ቱፋሕን ይፈቱ።   See hint
4. Садовите се извалкани.
ኣቕሑ -ምግቢ ርሳሕ እዩ።   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
ማዕርፎ-ነፈርቲ ክኸይድ ደልየ።   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
ስጋ ሓሰማ ትፈቱ ,   See hint
7. Каде е автобуската станица?
ቡስ ስቴሽን ኣበይ ,   See hint
8. Каде е замокот?
እቲ ግምቢ ኣበይ ,   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
ክሬም ጸሓይ ተማላእ።   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
ምዀዓቲ ማሽንን መፍትሕን የድልየኒ   See hint