Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Sun Jun 23, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
unё ti   See hint
2. еден, два, три
njё, , tre   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
Fёmija do dhe lёng molle.   See hint
4. Садовите се извалкани.
janë të palara.   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
tё shkoj nё aeroport.   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
A tё mishi i derrit?   See hint
7. Каде е автобуската станица?
ёshtё stacioni i autobusit?   See hint
8. Каде е замокот?
Ku kёshtjella?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
kremin kundra-diellit me vete.   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
duhet njё trapano dhe njё kaçavidё.   See hint