Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Tue Jun 18, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
ja ty   See hint
2. еден, два, три
jeden, , trzy   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
To lubi kakao i sok jabłkowy. / To chce kakao i sok jabłkowy.   See hint
4. Садовите се извалкани.
Naczynia brudne.   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
Chciałbym / dostać się na lotnisko.   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
wieprzowinę?   See hint
7. Каде е автобуската станица?
Gdzie jest autobusowy?   See hint
8. Каде е замокот?
Gdzie zamek?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
Zabierz ze krem przeciwsłoneczny.   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
wiertarkę i wkrętak.   See hint