Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Tue May 21, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
minä sinä   See hint
2. еден, два, три
yksi, , kolme   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
pitää kaakaosta ja omenamehusta.   See hint
4. Садовите се извалкани.
Astiat likaisia.   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
Tahdon ,   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
Pidätkö ,   See hint
7. Каде е автобуската станица?
Missä on ,   See hint
8. Каде е замокот?
Missä linna?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
Ota mukaan.   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
Tarvitsen ja ruuvimeisselin.   See hint