Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Sun Jun 23, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
moi toi   See hint
2. еден, два, три
un, , trois   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
aime le cacao et le jus de pomme.   See hint
4. Садовите се извалкани.
La vaisselle sale.   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
Je voudrais à l’aéroport.   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
Aimes-tu porc ?   See hint
7. Каде е автобуската станица?
Où est du bus ?   See hint
8. Каде е замокот?
est le château ?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
Amène la solaire.   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
J’ai besoin perceuse et d’un tournevis.   See hint