Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Sat Jul 13, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. еден
2. jас и ти
eg du   See hint
3. еден, два, три
ein, , tre   See hint
4. Детето сака какао и сок од јаболко.
likar kakao og eplejus.   See hint
5. Садовите се извалкани.
Opvasken skiten.   See hint
6. Би сакал / сакала кон аеродромот.
Eg vil flyplassen.   See hint
7. Сакаш ли свинско месо?
Likar svin?   See hint
8. Каде е автобуската станица?
Kvar busshaldeplassen?   See hint
9. Каде е замокот?
Kvar slottet?   See hint
10. Земи крема за сончање со себе.
Ta deg solkrem.   See hint