Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Tue Feb 27, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
eu tu   See hint
2. еден, два, три
um, dois,   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
A criança de chocolate quente e de sumo de maçã.   See hint
4. Садовите се извалкани.
louça está suja.   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
de ir ao aeroporto.   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
de carne de porco?   See hint
7. Каде е автобуската станица?
é que é a paragem do autocarro?   See hint
8. Каде е замокот?
Onde que fica o palácio / castelo?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
Leva creme solar.   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
preciso de uma broca e de uma chave de fendas.   See hint