македонски » естонски   Вчера – денес – утре


10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [kümme]

Eile – täna – homme

10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [kümme]

Eile – täna – homme

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Вчера беше сабота. Ei-- o-- l------.
Вчера бев во кино. Ei-- o--- m- k----.
Филмот беше интересен. Fi-- o-- h------.
   
Денес е недела. Tä-- o- p-------.
Денес не работам. Tä-- m- e- t----.
Јас останувам дома. Ma j--- k---.
   
Утре е понеделник. Ho--- o- e--------.
Јас утре повторно работам. Ho--- t--- j---- t---.
Јас работам во канцеларија. Ma t----- b-----.
   
Кој е ова? Ke- s-- o-?
Ова е Петар. Se- o- P----.
Петар е студент. Pe--- o- õ------.
   
Кој е ова? Ke- s-- o-?
Ова е Марта. Se- o- M-----.
Марта е секретарка. Ma---- o- s-------.
   
Петар и Марта се пријатели. Pe--- j- M----- o- s-----.
Петар е пријателот на Марта. Pe--- o- M----- p----------.
Марта е пријателката на Петар. Ma---- o- P----- t----------.