македонски » естонски   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [nelikümmend kaheksa]

Puhkusetegevused

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [nelikümmend kaheksa]

Puhkusetegevused

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Дали е чиста плажата? Ka- r--- o- p----?
Може ли човек таму да плива? Ka- s--- s--- s------?
Не ли е опасно, таму да се плива? Ka- s--- s-------- p--- o-----?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Ka- s--- s--- p----------- l--------?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Ka- s--- s--- l----------- l--------?
Може ли овде да се изнајми чамец? Ka- s--- s--- p---- l--------?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Ma s------ h-- m------.
Би сакал / сакала да нуркам. Ma s-------- h-- m------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Ma s------ h-- m------ v-----------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Ka- s--- s--- l--------- l--------?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Ka- s--- s--- s----------------- l--------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Ka- s--- s--- v-------- l--------?
   
Јас сум почетник. Ma o--- a---- a-----.
Јас сум средно-добар / добра. Ma o--- k-------- t------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Ma o--- s------ j--- t-----.
   
Каде е ски лифтот? Ku- o- s----------?
Имаш ли скии со себе? Ka- s-- o- s----- k-----?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Ka- s-- o- s---------- k-----?