македонски » естонски   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

+ 53 [viiskümmend kolm]

+ Kauplused

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [viiskümmend kolm]

Kauplused

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Ние бараме спортска продавница. Me o----- s----------. +
Ние бараме месарница. Me o----- l----------. +
Ние бараме аптека. Me o----- a------. +
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Me s------ n----- j-------- o---. +
Би сакале имено да купиме салама. Me s------ n----- s------- o---. +
Би сакале имено да купиме лекарства. Me s------ n----- r------- o---. +
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Me o----- s----------- e- j-------- o---. +
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Me o----- l----------- e- s------- o---. +
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Me o----- a------- e- r------- o---. +
   
Јас барам златар. Ma o---- j--------. +
Јас барам фото продавница. Ma o---- f--------. +
Јас барам слаткарница. Ma o---- k---------. +
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Mu- o- n----- p------ s----- o---. +
Имено имам намера, да купам еден филм. Mu- o- n----- p------ f--- o---. +
Имено имам намера, да купам една торта. Mu- o- n----- p----- t--- o---. +
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Ma o---- j--------- e- s------ o---. +
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Ma o---- f--------- e- f---- o---. +
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Ma o---- k---------- e- t---- o---. +